Sayfalar

25 Nisan 2009 Cumartesi

Yangin Forum: Gösteri Merkezi Neden yandı?

Yangin Forum: Gösteri Merkezi Neden yandı?: "İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yangının elektrik kontağından çıktığının belirlendiği ifade edildi.

Konuyla ilgili gelişmelere yer verilen açıklamada, yangına ilk olarak Yeşilköy müfrezesinin, ihbar geldikten 5 dakika sonra müdahale ettiği, aynı anda takviye birliklerin olay yerine sevk edildiği belirtilerek, itfaiyeye yangın başlangıcından 8 dakika sonra haber verildiğinin İstanbul Gösteri Merkezi kayıtlarından anlaşıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, İstanbul İtfaiyesi'nin, inşaat çalışmalarında itfai tedbirler açısından (kaçış yolları, yangın söndürme tüpleri, yangın muslukları, yangın çıkışları gibi) görüş belirttiğine işaret edilerek, “Bu görüşten sonra inşaat için ilçe belediyesinden işletme için iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınır. İtfaiye görüşü ruhsat değildir. Ruhsat esas belgelerden sadece bir tanesidir” ifadelerine yer verildi.

İncelemelerde, gösteri salonunda kullanılan malzemelerin alev geciktirici olduğu belirlenerek görüş verildiği vurgulanan açıklamada, yangın sonrası yapılan incelemede de yangın önlemlerinin yeterli ve standartlara haiz malzemeden yapıldığının görüld"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder